Hoe werkt kabelinternet? Ontdek hier de details

Delen
Tweet
 Whatsapp
Kopieer link
Email
RSS

Technologie is de afgelopen decennia in een enorm tempo gegroeid. Met zoveel nieuwe opties voor alles, van je smartphone tot de manier waarop je internet krijgt, kan het op zijn zachtst gezegd een beetje verwarrend zijn. In het artikel van vandaag gaan we het hebben over kabelinternet. U zult ontdekken wat het precies is, hoe u er voordeel uit kunt halen en hoe u er toegang toe kunt krijgen. 

Wat is kabelinternet?

In de eenvoudigste definitie is kabelinternet internettoegang die de klok rond beschikbaar is voor elk apparaat dat is aangesloten op een specifieke kabel. Traditioneel hadden huiseigenaren alleen toegang tot internet via breedbandservice. Dit betekende dat uw computer was aangesloten op een telefoonsnoer dat daadwerkelijk uitbelde. Met breedbandinternettoegang moest je eigenlijk wachten tot je computer fysiek verbinding had met internet via een telefoonlijn voordat je hem kon gebruiken. Kabelinternet is de verbeterde versie van internettoegang voor huiseigenaren. De kabel staat constant onder spanning, zodat je altijd verbonden bent met internet. Dit lijkt heel erg op de manier waarop kabeltelevisie al jaren werkt. Wanneer u uw computer net als uw televisie aanzet, krijgt u meteen internet. Kabelinternet is veel handiger dan traditioneel breedbandinternet omdat het XNUMX uur per dag beschikbaar is zonder dat er een inbelverbinding nodig is.

Hoe werkt kabelinternet?

Voordat u echt kunt bepalen welke internetprovider het beste bij uw behoeften past, moet u de basis begrijpen hoe werkt kabelinternet. Aangezien het kabelinternet een zeer complex onderwerp is, gaan we het opsplitsen. We beginnen met de apparatuur die u in uw huis aantreft en traceren deze terug naar de internetprovider. 

In je huis

In je huis krijg je een modem van je internetprovider. Er zijn verschillende opties voor kabel internet providers waar je uit kunt kiezen, die allemaal hun eigen specifieke vormgeving voor een modem hebben. Als je naar de achterkant van je modem kijkt, zie je dat er een coaxkabel in zit. Dit ziet eruit als wat de meeste mensen een kabelsnoer noemen. Het heeft een mannelijk adapterpunt aan het uiteinde en schroeft het in de achterkant van de modembox. 

Buiten je huis

Als u dit elektrische coaxiale snoer volgt, zult u merken dat het waarschijnlijk ondergronds of naar de buitenkant van uw huis gaat. Hoe dan ook, het zal je terugleiden naar de externe kabelinternetbox. Elke serviceprovider heeft een ander type box dat wordt gebruikt voor uw internetverbinding. Sommige zullen een kleine doos in uw tuin zijn, terwijl andere een eenheid aan de zijkant van uw huis kunnen zijn. Deze kabelinternetbox aan de buitenkant heeft een live-verbinding erin. Deze aansluiting heeft de vorm van een kabel die aansluit op leidingen vanaf de straat of ondergronds. De draden van de straat worden voor transmissie aangesloten op het centrale station van de serviceprovider. Daarom wordt 'kabel internet' ook wel aangeduid met het woord kabel. Het is eigenlijk een grote kabel die loopt van het centraal station van de internetprovider naar al zijn klanten langs de lijn.

Voordelen van internet via de kabel

U zou een vrij duidelijk idee moeten hebben van wat kabelinternet is en hoe u er thuis toegang toe krijgt. Als je nog steeds een breedbandverbinding hebt, kun je overwegen om te upgraden. Laten we het hebben over enkele voordelen die dit type internettoegang heeft ten opzichte van andere opties.

Het is zo veel sneller

Een groot voordeel van kabelinternet is dat het op elk moment snelle toegang tot internet biedt. Je hoeft niet te wachten op de inbelverbinding om toegang te krijgen tot de dingen die je nodig hebt. Bovendien is de bandbreedte veel groter waardoor je veel sneller toegang krijgt tot webpagina's dan met andere opties.

Legt je telefoonlijn niet vast

Wanneer je hebt inbel internet, je moet ofwel een hele lijn aan internet hebben gewijd of een tijdje geen huistelefoon hebben. Met kabelinternet hoef je geen telefoon te gebruiken om toegang te krijgen. Hierdoor blijft uw huistelefoon de hele tijd dat u online bent beschikbaar, in tegenstelling tot een inbelinternetservice. 

Gegevens kabelinternet

Kabelinternet is de nieuwe revolutie in internetconnectiviteit. Het zet de nieuwe norm voor hoe mensen toegang krijgen tot de online wereld. Zoals je hierboven kunt zien, is het geen erg ingewikkeld onderwerp om te begrijpen en het kan je zoveel voordelen bieden ten opzichte van andere soorten internetconnectiviteitsopties die er zijn.

 


Lezers kunnen dit ook leuk vinden:

Zet jezelf op de eerste plaatsLaten we het hebben over niet bang zijn om jezelf op de eerste plaats te zetten
Persoonlijke lening voor werkloze lenersEen persoonlijke lening krijgen: wat zijn de opties van werkloze kredietnemers?

 

Genereer inkomsten met uw site - Genereer inkomsten met uw blogTips om u te helpen inkomsten te genereren met uw site of blog


Delen
Tweet
 Whatsapp
Kopieer link
Email
RSS